håndvægte

Fægt ikke for meget rundt med de håndvægte

Fægt ikke for meget rundt med de håndvægte

Der er jo en del blinde vinkler, når man træner, så man kan ikke lige se sig bagud konstant, mens man er ved at opbygge muskler eller motionere.

Måske er man så vant til at bruge håndvægte til den slags, og man passer på sig selv, så man træner korrekt og ikke mindst, at man ikke kommer til skade med den slags håndvægte.

Formentlig kan det tænkes, at man har trænet med håndvægte i mange år, så det falder en naturligt ind at bruge dem, om de er store eller små, men selv for en ekspert kan der ske uheld, eller man oplever en episode, som der ellers ikke er stor chance for, at den vil hænde – men så gør den det alligevel.

Dette gælder både, når man træner alene derhjemme, eller man er ude i et styrkecenter eller lignende, hvor man er ved at træne, hvor andre laver det samme.

Hold øje med de blinde vinkler

Man kan jo nok regne ud, at det vil komme til at gøre virkelig ondt, hvis man tabte de træningsvægte ned på ens fødder, så man holder dem væk fra det område, men du kunne jo komme til at tabe dem over andres fødder, fordi en person lige kom gående på et uheldigt tidspunkt og trådte hen foran dig.

Derfor skal man huske at orientere sig det meste af tidens, mens man træner.

Det kan man sagtens gøre, mens man er midt i et stringent træningsprogram.

Man skal jo også øje med vægtene, hvis man svinger dem omkring. Derfor er det smart at have nogle spejle at kigge i imens, så man ikke alene kan se, om man træner korrekt, men man har også bedre chance for at se, om der er andre mennesker i nærheden.

Når man er alene, så kan man jo komme til at tabe dem ud af hånden, så man baldrer en rude eller en vase. Så hold godt fast i dem.