autoværksted

Hvornår skal du have bilen på autoværksted?

Hvornår skal du have bilen på autoværksted?

advertorial

Hvis du ejer en bil, så kommer du ikke helt udenom at skulle have bilen på værksted. Det er med til at sikre, at du kører rundt i en velfungerende bil. Det optimerer sikkerheden for dig, når du sidder bag rattet og din bil har bedre af at komme på værksted, end at køre rundt med potentielle fejl, der kan ødelægge den.

Vi har skrevet mere om situationer, hvor du kan få behov for at tage din bil på værksted i dette indlæg. 

 

autoværksted

 

1. Hvis du skal have skiftet dæk

Der er perioder i løbet af året, hvor du skal have skiftet dine dæk. Det er typisk i vinter og sommerperioden. Her er der nemlig forskel på de dæk, som du kører rundt med i din bil. Sommerdæk egner sig bedre til de hårde veje om sommeren, hvor vinterdæk skal give dig godt vejgreb, når du kører afsted ud på de glatte veje om vinteren. Derfor skal du opsøge dit autoværksted, når tiden er inde til at få skiftet dæk.

 

2. Hvis din bil skal til service

Du skal have din bil til service mindst en gang om året. Hvis den ikke går i gennem service, så kan du få bøder for at køre rundt i den. Til service vil mekanikeren se på, om din bil mangler olie, hvordan karosseriet ser ud indeni, luften i din bils dæk og generelle stand. Her skal du medbringe en servicebog. Den vil mekanikeren skrive i, så hvis du bliver stoppet af politiet, så kan du fremvise denne. 

 

3. Hvis din bil siger mærkelige lyde

En bil skal ikke larme unødvendigt. Hvis du længe har bemærket, at din bil siger mærkelige lyde, når du tænder den, så kan det være et tegn på, at den skal på værksted. Det kan også være, at motoren siger nogle mærke lyde, som kan føre til alvorlige problemer på sigt. Så sørg for at få bilen på bilværksted i Viborg eller et tættere på dig, hvis du bemærker sjove lyde fra din bil.