alkoholbehandling

Kom ud af dit alkohol misbrug - få professionel alkoholbehandling

Kom ud af dit alkohol misbrug - få professionel alkoholbehandling

Når et dagligt forbrug af alkohol udvikler sig til et overforbrug – det vil sige, overskrider sundhedsstyrelsens anbefalinger om antallet af genstande per dag – er der ikke langt til et decideret misbrug. I Danmark skønnes mange hundrede tusinde mennesker at leve med et alkohol forbrug, som er direkte sundheds skadeligt. Mange af disse vil have behov for professionel hjælp til afvænning for helt og holdent at kunne lægge flasken på hylden. Det er nemlig ikke særlig nemt at komme ud af alkoholisme, når først afhængigheden har slået sine lange kløer i én.

For det første er der jo som regel en grund til at man bedøver sine følelser ved hjælp af alkohol. Afhængighed udspringer ofte af en form for krise, som foranlediger den ramte til at dulme smerten med alkohol. Det kan for eksempel være et dødsfald i familien eller en hård skilsmisse. Derfor kan selve tanken om at skulle give slip på alkoholen vække angst og frygt.

For det andet kan fraværet af alkohol give rigtig grimme abstinenser. Disse er langt værre end almindelige tømmermænd, og udmønter sig ofte i symptomer så som ugelange fysiske smerter, svedeture, depressioner og i mange tilfælde delirium og vrangforestillinger. Og allerede her ses en vigtig grund til at opsøge professionel behandling, når man vil ud af et alkohol misbrug.

Hvordan vænner jeg mig af med mit misbrug af alkohol?

Hvis du ønsker at vende skuden, og komme tilbage til et liv uden misbrug og afhængighed, bør du således opsøge professionel hjælp. På et misbrugscenter vil du kunne få den rette assistance i forbindelse med afgiftning og afrusning. De dygtige sygeplejersker og sosu medarbejdere vil søge at dulme dine symptomer i så vid mulig udstrækning, ved hjælp af varme bade, urtete, zoneterapi og andre naturlige remedier. Her efter er du klar til det egentlige behandlings forløb, som skal sætte dig i stand til at bygge dit liv op på ny.

Du kan få mere information om alkohol behandling på behandlingscenter-stien.dk