døre

Udskift dine yderdøre og spar penge på din varmeregning

Udskift dine yderdøre og spar penge på din varmeregning

advertorial

Synes du, at din varmeregning er lige høj nok, og at der er koldt i dit hjem, kan du med fordel få undersøgt, om det skyldes, at dine vinduer og yderdøre ikke er isoleret godt nok. Viser det sig, at dine døre og vinduer trænger til at blive udskiftet, kan du med fordel få råd og vejledning af en tømrer, inden du bestiller nye.

Der kan være mange penge at spare ved at få udskiftet døre og vinduer. Så meget, at du har betalt dem inden får en kort årrække. Husk at inden du bestiller dine døre, er det vigtigt at du får mål dem op korrekt, da de som udgangspunkt ikke kan byttes, med mindre det er producenten, der har lavet en  produktionsfejl. Du kan med fordel få din tømrer eller glarmester til at måle op og udskifte dem. Dermed sikre du dig også, at de er sat korrekt i og dermed isolerer din bolig bedre. Er dine døre ikke sat i korrekt, risikere du at de ikke holder så længe. 

Når din bolig er bedre isoleret, er det vigtigt at du husker at lufte ud, så der ikke kommer fugt.

døre

Hvilken vej skal dine døre vende?

Inden du bestiller dine nye døre, er der flere ting du med fordel kan overveje. En af dem er hvilken vej dine døre skal vende. I Danmark vender de som udgangspunkt ind af, men i Sverige og Norge vender de ud af. At dørene vender ud af har den fordel at du får mere plads indendørs. Det er en blandt andet en fordel hvis du har en lille entre eller stue. Husk at være opmærksom på om du kan åbne døren uden at ramme taget eller tagrenden.

Hvis du vælger at vende din dør, er det vigtigt at være opmærksom på hvilken side døren vender ud af. Hvis den vender forkert, skal du ind og lukke døren, før du kan tænde for lyset, hvilke sjældent er særlig rart eller hensigtmæssigt. Her skal du også være opmærksom på hvor du tænder lyset.